Sorry, you have not enough rights to view this image.

Ministerul Educației Nationale a organizat, în 19.12.2017, festivitatea de premiere a elevilor, care au obținut medalii de aur, argint, bronz și mențiuni la concursurile și olimpiadele internaționale. La acest eveniment au participat 128 de elevi olimpici, precum și profesorii care i-au pregătit.

Complexul Educațional Lauder-Reut fost reprezentat de elevii VICTOR VESCU, care a obținut aur absolut la Olimpiada Internațională de Geografie din Serbia, cu cel mai mare punctaj dintre 160 de candidați din 45 de țări participante și ANDRADA-IOANA PANTELIMON a adăugat încă o medalie de aur la Olimpiada Balcanică de Geografie din Slovenia, de asemenea, cu punctajul cel mai bun. Ei au fost însoțiți de TOVA BEN NUN CHERBIS, președinta Complexului Educațional Lauder-Reut și ROXANA MIHAELA DIACONU, profesoara care i-a pregătit pe cei doi elevi olimpici. Reușita acestora nu ar fi fost posibilă fără o colaborare strânsă între copii, profesor, școală și susținerea părinților. 

Gazdele Galei au fost Ministrul Educației Naționale, care în cuvântul său a mărturisit că se simte onorat să se afle într-o atmosferă a excelenței școlii românești. A adresat mulțumiri participanților și și-a exprimat dorința ca anul următor să fie mai mulți olimpici internaționali, în virtutea faptului că se vor înființa 60 de centre de excelență, unde elevii vor putea să-și desărvârșească pregătirea academică.

Prezentă la Gală, doamna Ecaterina Andronescu a adresat elevilor felicitări și și-a exprimat dorința ca aceștia să-și urmeze studiile în țară, învățământul universitar românesc fiind apreciat la nivel internațional, și apoi să continue activitatea în România, unde tinerii au oportunități deosebite pe piața muncii. A mai luat de asemenea cuvântul doamna deputat Camelia Gavrilă, cu un discurs apreciativ, din perspectiva profesorului care a pregătit elevi olimpici.

După aceste luări de cuvânt, onoratul prezidiu a părăsit sala, iar activitatea a continuat cu decernarea diplomelor de onoare, precum și a premiilor pentru elevi, profesori și școlile din care aceștia provin, în prezența secretarilor de stat din Ministerul Educației Naționale.

Delegația Complexului Educațional Lauder-Reut a reprezentat excelența la Gala Excelenței. Ne exprimăm speranța ca această prezență să continue în anii următori.

FELICITĂRI ELEVILOR NOȘTRI DE AUR!