Sorry, you have not enough rights to view this image.Marți, 12 decembrie 2017, ora 19:00, Parlamentul României a găzduit Gala Prieteniei Magna cum Laude, aprinzând pentru a 16-a oară, luminile de Hanuca și de Crăciun, în cadrul ceremoniei anuale de premiere a celor 60 de olimpici internaționali și naționali ai Complexului Educațional Lauder-Reut.

Evenimentul a avut loc în Sala de Recepție a Palatului Parlamentului și s-a desfășurat în organizarea Fundației Ronald S. Lauder România, Fundației Magna cum Laude-Reut, cu sprijinul Camerei Deputaților, al Ambasadei Israelului în România, al Primăriei Sectorului 3 și al BCR.

Candelabrul de Hanuca a fost aprins de domnul doctor Herman Berkovits, Consul Onorific al României în Israel și medic personal al Prim-Ministrului israelian Benjamin Netanyahu, împreună cu domnul Jonathan Davis, Vicepreședinte Relații Externe, IDC Herzliya – The Interdisciplinary Center Herzliya, Israel și Președinte al Raphael Recanati International School – Lauder School For Government, Strategy and Diplomacy, ambii membri ai Lauder-Reut Board of Trustees.

"Sărbătoarea de Hanuka este pentru noi o sărbătoare foarte importantă, pentru că marchează o minune care s-a-ntâmplat în Templul din Ierusalim, capitala Iudeii antice, unde victoria iudaismului a fost importantă ca poporul evreu să nu dispară. O altă minune este aceea care s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, când preşedintele Americii, Donald Trump, a recunoscut Ierusalimul ca şi capitală a Israelului şi noi am plâns de bucurie că, în sfârşit, după 69 de ani de independenţă avem şi noi capitală. Avem mari speranţe că această faptă a preşedintelui Americii are să fie continuată şi de alte ţări", a afirmat doctor Herman Berkovits, care a transmis din partea premierului israelian Benjamin Netanyahu "felicitări şi mult succes în activitate" preşedintelui Fundaţiei Ronald S. Lauder România, al Fundaţiei Magna cum Laude-Reut şi al Complexului Educaţional Lauder-Reut, Tova Ben Nun-Cherbis, iniţiatoarea şi promotoarea Galei Prieteniei în România.

Domnul europarlamentar Andi Cristea, a aprins luminițele bradului de Crăciun, în cadrul acestui spectacol strălucitor, al cărui tradiție pornește de la Casa Albă din Washington și a urat pace în lume și căldură în suflete: "Să fim aproape de brad, pentru că asta este Sărbătoarea Luminii. (...) Dacă generaţia părinţilor mei a ales revoluţia pentru că nu avea altă şansă, noi şi copiii noştri avem datoria de a alege evoluţia. Iar educaţia înseamnă evoluţie, pentru că educaţia este singura modalitate de schimbare în bine, o schimbare profundă a societăţii în care trăim cu toţii".

Ne-au onorat cu prezența peste 500 de personalități ale lumii politice și diplomatice, reprezentanți ai instituțiilor de stat și ai ambasadelor străine la București, lideri ai corporațiilor și oameni de afaceri, cărora le mulțumim nespus:

Doamna CARMEN MIHĂLCESCU, Vicepreședinte al Camerei Deputaților

Domnul FLORIN IORDACHE, Vicepreședinte al Camerei Deputaților

Doamna GRAȚIELA LEOCADIA GAVRILESCU, Viceprim-ministru și Ministru al Mediului

Domnul MIHAI-VIOREL FIFOR, Ministru al Apărării

Domnul LUCIAN ROMAȘCANU, Ministru al Culturii și Identității Naționale

Domnul TUDOREL TOADER, Ministru al Justiției

Doamna ANDREEA PĂSTÂRNAC, Ministru pentru Românii de Pretutindeni

Domnul IOAN MIHALCEA, Consilier de Stat in Aparatul de lucru al Primului Ministru

Domnul RADU GHEORGHE ANTOHE, Consilier de Stat in Aparatul de lucru al Primului Ministru

Domnul ALEXANDRU-VICTOR MICULA, Secretar de Stat pentru relația cu Parlamentul

Doamna MARIETA SAFTA, Secretar de Stat în Ministerul Justiției

Domnul OCTAV-DAN PAXINO, Secretar de Stat în Ministerul Dezvoltării Regionale

Domnul ADRIAN CONSTANTIN, Consilier al Ministrului Energiei

Domnul ALBERT CRAIU, Consilier al Ministrului Educației

Doamna IRINA SANDA MARIN CAJAL, Subsecretar de Stat în Ministerul Culturii

Domnul RĂZVAN RADU, Subsecretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe

Domnul NICOLAE BRINZEA, Director General Adjunct al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni

Domnul ADRIAN NĂSTASE, Fost Prim-ministru al României

Domnul GEORGE PUFAN, reprezentantul României la Curtea Europeană de Conturi – Luxemburg

Domnul MIHAI BUSUIOC, Președinte al Curții de Conturi a României

membrii Parlamentului României, deputați și senatori:

Domnul MIRCEA DRĂGHICI

Domnul ROBERT-MARIUS CAZANCIUC

Doamna GABRIELA CREȚU

Domnul NICOLAE ȘERBAN

Excelenţele Lor:

Domnul HAMLET GASPARIAN, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Armeniei

Domnul CORD HINRICH MEIER-KLODT, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Germaniei

Doamna MICHELE RAMIS, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Franței

Domnul DAVOR VIDIŠ, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Croației

Domnul BOTOND ZÁKONYI, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ungariei

Domnul MIHAEL ZUPANČIČ, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Sloveniei

reprezentanţii ambasadelor: Israelului, Statelor Unite ale Americii, Federației Ruse, Austriei, Argentinei, Madagascarului, Mexicului

reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe, ambasadori și directori de departamente:

Domnul MATEI-VIOREL ARDELEANU, Director General Afaceri Strategice

Domnul BOGDAN STĂNESCU, Director General Consulat

Doamna SIMONA SPINARU, Director în cadrul Institutului Diplomatic Român

reprezentanți ai autorităților locale:

Domnul ORLANDO CULEA, Consilier general la Consiliul General al Municipiului București

Domnul ROMEO POPESCU, Consilier local, sectorul 3 București

Domnul STELIAN CONSTANTINESCU, Direcția de Urbanism a Primăriei Municipiului București

Domnul PETRE NĂSTASE, Direcția de Urbanism a Primăriei Municipiului București

Domnul PUIU PĂTRAȘCU, Arhitect-șef în cadrul Primăriei Municipiului București

Doamna GEORGIANA ZAMFIR, Secretar general în cadrul Primăriei Municipiului București

Doamna ELENA PETRESCU, Viceprimar al sectorului 3 București

Domnul HONORIUS CIRCA, City Manager, Primăria sectorului 3 București

Domnul DAN CRISTIAN POPESCU, Viceprimar al sectorului 2 București

reprezentanții Băncii Naționale a României:

Domnul LIVIU VOINEA, Viceguvernator

Domnul ȘERBAN MATEI, Director Relații Internaționale

Domnul MUGUR ȘTEȚ, Director adjunct CPPAS

alături de membrii Board of Trustees Lauder-Reut și reprezentanții Federației Comunităților Evreiești din România, precum și toți oaspeţii şi prietenii noştri, părinţi, parteneri educaţionali, parteneri strategici BCR, AFI ROMÂNIA și TUBORG și sponsori ai Complexului Educaţional Lauder-Reut.

Gazdele serii au fost doamna Tamar Samash, ambasadorul Statului Israel în România, doamna Dana Demetrian, Vicepreședinte BCR, sponsorul strategic al evenimentului și doamna Tova Ben Nun-Cherbis, președintele Fundației Ronald S. Lauder România, al Fundației Magna cum Laude-Reut și al Complexului Educațional Lauder-Reut.

Invitații s-au delectat cu un program artistic susținut de elevii Complexului Educațional Lauder-Reut și momente muzicale de înaltă ținută în interpretarea soliștilor și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical ‘Ion Dacian’, sub coordonarea dirijorului Lucian Vlădescu.

Olimpicii Lauder-Reut au fost premiați cu diplome de excelență, trofee și cadouri din partea BCR. Cei doi olimpici internaționali, Victor Vescu (medalie de aur și locul I la Olimpiada internațională de geografie 2017, cel mai mare punctaj între 41 de țări și 160 de participanți) și Andrada Pantelimon (medalie de aur la Balcaniada de geografie 2017) au primit, din partea Băncii Naționale a României, moneda de argint cu tema Laureați ai Premiului Nobel originari din România – Elie Wiesel.

De asemenea, o mare surpriză pentru Andrada Pantelimon a sosit în urmă cu câteva zile din partea ASOCIAȚIEI UMANITARE ALEXANDRA NANU din Sibiu care i-a conferit în seara Galei o diplomă de excelență pentru performanța obținută, prin bunăvoința doamnei Dorica Nanu (mama regretatei Alexandra Nanu) și prin generozitatea domnului Helmut Detschelt, membru de onoare al Asociației. Cadoul și un cec în valoare de 1000 de dolari au venit tocmai din Vancouver, Canada și le mulțumim din suflet complicilor noștri!

Gala Prieteniei este un eveniment de strângere de fonduri destinate educației de excepție cu care numele Lauder-Reut este sinonim în peste cele două decenii de existență cu care se mândrește pe plan national și internațional.

Cu această ocazie, Fundația Ronald S. Lauder România, Fundația Magna cum Laude-Reut și Complexul Educațional Lauder-Reut vă urează sărbători fericite și liniștite tuturor, de la mic la mare, și să ne revedem cu bine în anul ce vine, cu proiecte de succes și multă sănătate!

Apariții în media:

https://www.agerpres.ro/stiri/2017/12/13/luminile-de-hanuka-si-de-craciun-s-au-aprins-la-gala-prieteniei-magna-cum-laude--21235

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/zeci-de-elevi-ai-institutului-lauder-celebrac-i-la-palatul-parlamentului.html

http://www.ziare.com/scoala/educatie/parlamentul-romaniei-in-sarbatoare-gala-prieteniei-magna-cum-laude-aprinde-luminile-de-hanuca-si-craciun-a-16-a-editie-1493078

https://www.curierulnational.ro/Eveniment/2017-12-16/Parlamentul+Romaniei%2C+in+sarbatoare%3A+Gala+prieteniei+Magna+cum+Laude+a+aprins+luminile+de+Hanuka+si+de+Craciun&hl=lauder&tip=toate