186 de Trepte - Întâmplările unui adolescent evreu în lagărele de la Auschwitz, Mauthausen, Melk și Ebensee

Lansare de carte organizată de Complexul Educațional Lauder-Reut

186 trepte În data de 24 mai 2018, ora 11.00, la Teatrul Odeon, Complexul Educațional Lauder-Reut a lansat cartea 186 de Trepte - Întâmplările unui adolescent evreu în lagărele de la Auschwitz, Mauthausen, Melk și Ebensee, scrisă de Alexandru Marton, în traducerea lui Ion Știubea, care a recunoscut-o ca o provocare din motive ce țin de conținutul terifiant. Cartea este tipărită la Editura Hasefer după originalul apărut la Editura Memorialului Holocaustului Yad Vashem, din Ierusalim, în 1999 și cuprinde un cuvânt înainte scris de Ministrul Educației, domnul Valentin Popa și de Ambasadorul Statului Israel în România.

Alexandru Marton s-a născut în anul 1927 la Toplița-Mureș, în România. La vârsta de 9 ani s-a mutat cu familia sa la Miercurea Ciuc – primul oraș din care au fost alungați evreii, odată cu intrarea armatei ungare fasciste în anul 1941. În timpul războiului, Alexandru Marton a fost deținut în lagărele de concentrare Auschwitz-Birkenau, Mauthausen, Melek și Avnetza. După Holocaust, Alexandru Marton s-a întors în Transilvania, a învățat medicina la Universitatea din Cluj și la Târgu-Mureș și a absolvit cu succes în anul 1951. După studii, a fost trimis, la cererea regimului communist, să lucreze ca doctor într-un sat îndepărtat din Moldova, datorită afinităților sale spre sionism. În anul 1961, după circa 10 ani de muncă silnică, a primit aprobare să viziteze Israelul unde a emigrat cu soția și fiica sa. Până când a ieșit la pensie, Alexandru Marton a fost doctor principal în cadrul Departamentului de Femei și Fete din spitalul “Bikur Holim” din Ierusalim.

La emoționanta ceremonie au participat Excelența Sa, Ambasadorul Statului Israel, doamna Tamar Samash, consilierul de imagine al Ministrului Educației, doamna Cătălina Toma, președintele Comunității Evreilor din București, domnul Paul Schwartz, inspectorii școlari pentru disciplina istorie, domnii Mihai Manea și Doru Dumitrescu, familia autorului, cele două fiice, Ronit și Nurit, nepoți și strănepoți, primiți cu toții de către elevii Complexului Lauder-Reut, alături de Consiliul Municipal al Elevilor și elevi de la numeroase școli și licee din București.

Evenimentul a debutat cu discursul doamnei Tova Ben Nun-Cherbis, președinte al Complexului Educațional Lauder-Reut, care i-a îndemnat pe elevi să citească această carte pe care au primit-o cadou și să cunoască istoria, pentru a-și antrena vigilența care să nu permită atrocităților precum Holocaustul să se mai repete vreodată: Primiți această carte cu optimismul și cu lecția pe care o transmite, învățați din ea. Citiți-o, chiar dacă azi două pagini și mâine alte două, pas cu pas, veți înțelege cum a luptat un om pentru valorile umane, pentru viață, dreptate, adevăr, libertate și tot ce prețuim în zilele noastre drept democrație. Ne dorim ca ororile care s-au întâmplat în timpul celui de al doilea război mondial să nu se repete, să evităm pe viitor acea parte întunecată a istoriei cunoscută sub denumirea de Holocaust. Suntem cu toții datori să avem grijă de valorile umane, de transmiterea lor către generațiile viitoare, prin povestirea istoriei și asumarea greșelilor care s-au făcut, tocmai pentru a evita reluarea lor.

Excelența Sa, Doamna Ambasador și-a manifestat încrederea în generațiile viitoare pentru toleranță, prietenie și multiculturalism, în virtutea celor 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte și de bun augur între Statul Israel și România ce au urmat unor perioade mai puțin fericite înregistrare de istorie: Astăzi, unii oameni îndrăznesc să se îndoiască de realitatea Holocaustului; ei neagă autenticitatea acestei perioade crunte, încearcă să ștergă amintirea atrocităților naziste. Milioane de oameni au fost victime ale acestui regim barbar și crud, dar iată că există încă detractori, contestatari ai acelor fapte care doresc să denatureze autenticitatea dovezilor incontestabile. Vor să ștergă mărturia supraviețuitorilor și memoria martirilor.

Această carte este o mărturie și o lecție oferite lumii care trebuie să întrebe "cum s-a putut întâmpla acest lucru"? "Ce putem face pentru a ne asigura că amintirea Holocaustului nu va fi uitată"? Generația noastră trebuie să-și amintească Holocaustul.

Cartea lui Alexandru Marton este o modalitate extraordinară de a aborda partea întunecată a naturii umane și de a crede în viitor.

75 de ani mai târziu, vreau să cred că am învățat lecțiile trecutului și am depășit resentimentele create în acea perioadă îngrozitoare. În ceea ce privește România și Israel, există câteva amintiri groaznice, dar relațiile create între cele două țări imediat după înființarea Statului Israel sunt bune și stabile, având un trecut și o cultură comune și am devenit capabili să privim în viitor cu credință și cu optimism.

În semn de mulțumire și apreciere pentru întreaga contribuție la studierea Holocaustului în școlile din România, domnii inspectori Mihai Manea și Doru Dumitrescu, au primit, din partea Complexului Educațional Lauder-Reut, diplomele Mentor Honoris Causa, înmânate de Excelența Sa și președintele instituției.

Întrucât nu a putut fi prezent, din motive obiective, la această lansare de carte, Ministrul Educației a transmis elevilor și tuturor celor prezenți, un mesaj și un îndemn la responsabilizare pentru apărarea valorilor umane: Consider că orice progres înregistrat în educația și cercetarea privind Holocaustul este un antidot eficient față de provocările actuale din societatea noastră și ar putea avea o contribuție semnificativă la asigurarea păcii și stabilității în viitor.

Într-o lume în care terorismul, extremismul, antisemitismul, rasismul și xenofobia sunt în creștere, tinerii trebuie să lupte împotriva fricilor și a pasivității și să își facă auzite vocile. De aceea, pentru noi este o mare responsabilitate să îi pregătim să apere valorile democratice și umaniste universale.

Domnul Paul Schwartz a completat inedit informațiile transmise prin prezentarea unui document personal dobândit la vârsta de 2 ani, emis de către Centrala Evreilor din România pentru recensământul locuitorilor cu sânge evreiesc: Nu există sânge evreiesc, sânge arăbesc sau niciun alt fel de sânge. Sângele este pe grupe, după cum bine știm din medicină. (...) Indiferent de credința voastră, fiecare personal respectați poruncile date de Dumnezeu, 10 pentru creștini și evrei, 13 pentru musulmani, și lumea cu siguranță va fi mai bună...

Clipele emoționante au continuat cu discursul doamnei Ronit Davidovici-Marton, fiica cea mare a autorului, care printre lacrimi și având în fundal fotografii memorabile, a prezentat familia doctorului Alexandru Marton, cu cei 5 nepoți și 4 strănepoți, dintre care cel mai mic, de numai 2 luni, s-a aflat în publicul acestui aveniment. S-a cântat, s-au recitat texte simbol din cartea autorului și s-au urmărit filme zguduitoare despre lagărul de concentrare Mauthausen, iar la final, speranța într-o lume mai bună a răsunat din nou prin muzica și versurile imnurilor Hatikva și Deșteaptă-te, române!, intonate de întreaga audiență.

Implicarea Complexului Lauder-Reut în acest gen de evenimente nu este una întâmplătoare, ci reprezintă parte integrantă a pregătirii elevilor în cadrul cursurilor de diplomație, istoria Holocaustului și tradițiilor evreiești, alături de inițiative precum elaborarea și editarea primului manual pentru studierea Holocaustului în liceele din România (2006), March of the Living (2012, 2013, 2018), Podurile Toleranței.

Acțiuni similare au fost traducerea și lansarea versiunii în limba română a cărții Niciodată nu ești pe ultimul drum, scrisă de Felix Zandman, supraviețuitor al Holocaustului (aprilie 2016), vizite de studiu în orașe europene marcate de această tragedie a umanității, (Berlin și Paris, mai 2016), precum și participarea la cea de a 30-a ediție a March of the Living în Polonia, anul acesta, când o delegație de elevi Lauder-Reut, împreună cu colegii lor de la Colegiul Național Ion Creangă și din Republica Moldova, au parcurs pe jos distanța de 3 km dintre Auschwitz și Auschwitz-Birkenau, un tribut adus victimelor atrocităților naziste, printre care 1,5 milioane de copii evrei – o expoziție de colaje fotografice care au documentat acest proiect a fost organizată în foaierul Teatrului Odeon, pentru participanții la evenimentul de lansare a cărții doctorului Alexandru Marton.

Să nu uităm niciodată, fie-le memoria binecuvântată!

Pin It

Structura anului scolar

SUMMER SCHOOL 18 IUNIE – 5 IULIE 2019

VACANȚA DE VARĂ începe în 8 iulie 2019

* clasa a VIII-a termină cursurile pe 7 iunie 2019

* clasa a XII-a termină cursurile pe 31 mai 2019

* vacanţa de toamnă (27 octombrie - 4 noiembrie 2018) pentru ciclurile preşcolar şi primar se anulează pentru recuperarea zilelor libere acordate cu ocazia sărbătorilor evreieşti

  SEMESTRUL II

11 FEBRUARIE – 14 IUNIE 2019

VACANȚA DE PRIMĂVARĂ 20 aprilie – 5 mai 2019

ŞCOALA ALTFEL 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019

ZILE LIBERE 1 mai – Ziua Muncii - zi liberă (mi)

10 iunie – Şavuot - zi libera (lu)

17 iunie – Ziua a II-a de Rusalii - zi liberă (lu)

                     SEMESTRUL I

12 SEPTEMBRIE 2018 – 1 FEBRUARIE 2019

ZILE LIBERE 10, 11 septembrie – Roş Haşana – zile libere (lu, ma)

19 septembrie – Yom Kipur (mi) – ajun 18 septembrie (ma – program scurt 15.00)

24, 25 septembrie – Sucot – zile libere (lu, ma)

1 octombrie – Şmini Aţeret – zi liberă (lu)

2 octombrie – Simhat Tora – zi liberă (ma)

30 noiembrie – Sf Andrei (vi)

24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române (jo)

VACANȚA DE IARNĂ 22 DECEMBRIE 2018 – 13 IANUARIE 2019

VACANŢA INTERSEMESTRIALĂ 2 – 10 FEBRUARIE 2019

Our Mentors Honoris Causa

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY

 

Mihai Vrabie

Lauder Reut Student 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Gheorghe C. Peltecu, MD, PhD, FACS

Professor-Carol Davila U niversity of medicine & Farmacy, Director - Filantropia Hospital

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 Ambassador  

Dumitru Prunariu

Chairman-Nominations Committee for the Int’l Astronautic Federations’ officers, Member-Int’l Academy of Astronautics, UN COPUOS representative for Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Radu Gologan

Head of the Romanian society for Mathematics, Coordinator of the National Math Olympic Team, Professor-Politehnica University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Daniel Rosner

Assistant Professor, PhD (Telemedicine),  InGeAr Hardware Laboratory Coordinator,

Faculty of Automatic Control & Computers, University Politehnica of Bucharest

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Yuri Baturin

Russian (Research) Cosmonaut, Politician

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Miguel A. Castillo

Rocket Scientist, Writer, Inventor, Inspirational Speaker

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Alexandra Țigănaș

Channel Director South Eastern Europe

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Teodora Migdalovici

Cannes Lions/Eurobest/Dubai Lynx Ambassador for Romania; Brand Leadership Award, Global Super Achiever Award, Private Diplomacy Award, European Excellence Award and Stevie Award; Head & Founder of The Alternative School for Creative Thinking

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Alexandru Cumpănașu

President, Association for Implementing Democracy, Moderator “Ambassador Romania” TV Show

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Professor Laurențiu Damian

PHD – Film Director, President – Romanian Filmmakers Union 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Ion Ioniță

Editor-in-Chief, Foreign Policy Romania Magazine, Senior Editor & Columnist – Adevărul Newspaper

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

 

Daniel Apostol

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Dan Bulucea

Country Manager - Google Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Marinel Burduja

Board of Advisors- Lauder Reut High School

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Catalin Pauna

Senior Economist -World Bank

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Valentin Lazea

Chief Economist, the National Bank of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Bogdan Olteanu

Vice Governor – the National Bank of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Liviu MUREȘAN

Executive President EURISC Foundation (European Institute for Risk, Security and Communication Management)

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Călin RANGU

Director Financial Supervision Authority; President of Insurance Management Institute; SNSPA Lector, Co-Founder CIO COUNCIL Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Bogdan PRISECARU

adviser, Romanian Intelligence Service

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Răzvan NICOLESCU

former Minister of Energy, senior consultant – Deloitte, Chair European Agency for Energy Regulation

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Vasile IUGA

Managing Partner of PwC for South-Eastern Europe (SEE) and Country Managing Partner of PwC Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Radu DUDĂU

Associate Professor at Bucharest University, founder and mentor, 8 years of service as first teacher of diplomacy and int'l relations at Lauder Reut high school

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

David MORĂRESCU

alumni of Lauder-Reut Educational Complex and now head of the 2nd undergraduate year at the Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy , IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Nir TORDJMAN

Researcher & Communication Manager, International Institute for Counter-Terrorism (ICT) IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

World Champion Runner, former Minister of Youth and Sport

Gabriela SZABO

România

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

PhD Professor, Head of Division, Arabic Teaching Division

Gustav MEISELES

Tel Aviv University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Minister of Culture and National Identity, Ministry of Culture and National Identity

Ionuț VULPESCU

Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Minister Delegate for European Affairs

Ana BIRCHALL

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Advisor on External Policy

Iulian CHIFU

Romanian Senate

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Assistant Professor at Beit Berl College and Tel Aviv University,

Professor at Ludwig-Maximilians University München and London School of Economics,

former member of the Knesset and Professor Honoris Causa at NUPSPA Bucharest

Dan KORN

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 III Secretary

Martín Alonso BORREGO LLORENTE

Embassy of the United Mexican States

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary

Ján GÁBOR

Republic of Slovakia

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor, DCM

Herman BASKAR

Embassy of the Kingdom of Norway

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador

Davor VIDIŠ
  Republic of Croatia

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Diplomat, Asymmetric Risks and Non-proliferation Department

Maria SARAFIAN

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador

Doru COSTEA

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Head of the OSCE, Asymmetric Risks and Non-proliferation Department,

Călin FABIAN

  Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

II Secretary

Adina BĂDESCU

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor – Consul

Andrzej KALINOWSKI

Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

I Secretary Trade and Investment Promotion Section

Weronika STANKO

Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor 

Michalina RADECKA-KOWALSKA

 Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dan PETRE

General Director, the Romanian Diplomatic Institute

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Bachelor of Arts, Government, Global Affairs, Counter Terrorism, Conflict Resolution 

Ezra D. FRIEDMAN

The Lauder School of Government, Diplomacy, and Strategy, Interdisciplinary Center Herzliya, Israel, class of 2017

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Jeremy Elijah DANZIG

Interdisciplinary Center Herzliya - Lauder School of Government,

Willamette University - College of Liberal Arts, class of 2017

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Adviser to Deputy Director

Gabriela MATEI

Romanian Intelligence Service

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Chairwoman of the European Affairs Committee 

Gabriela CREȚU

Romanian Senate

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Ely KARMON

PhD, Senior Research Scholar, International Institute for Counter-Terrorism (ICT) and the Institute for Policy and Strategy (IPS,), IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Apostolic Nuncio

Francisco-Javier LOZANO

Vatican

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Chargé D’affaires

Dean THOMPSON

United States of America  

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

Tove Bruvik WESTBERG

Norway 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Agustín Gutiérrez CANET

Mexico

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Paul BRUMMEL

United Kingdom

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Francois SAINT PAUL

France

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

,

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

VLADIMÍR VÁLKY

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

MARIA CUEVAS BERNALES

Chile 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

Gerhard REIWEGER

Austria 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Daniel IONIȚĂ

State Secretary , Minister of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Moshe Alexenberg, M.A

Summa cum laude Diplomacy and Conflict Studies (GPA 95.5), ValedictorianLauder School of Government, Member of student delegation to NATO Headquarters, Brussels

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Sarit Ben Shabbat, B.A 

Lauder School of Government, Strategy and Diplomacy, M.A -History of Middle East and Africa , Tel Aviv University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr Jonathan Fine

Undergraduate Advisor Lauder Government School Raphael Recanati International School, Fellow Researcher International Institute For Counter-Terrorism

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Assaf Moghadam

Senior Lecturer, Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy, Senior Researcher, International Institute for Counterterrorism, Interdisciplinary Center (IDC) Herzliya

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Jonathan Davis

Head of Raphael Recanati Int’l School, Vicepresident for External Relations, IDC Herzliyah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

David Morris

Political Counsellor, USA Embassy

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

First Secretary

Joseph KARL

Germany

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Hersel Arezoo

Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Jürgen HEISSEL

Austria

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Tomáš VOSTRÝ

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Chief of Misssion 

David COSTELLO

Ireland

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Chargee D’Affaires

Duane Butcher

United States of America

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Charge D’Affaires

Luis Tejero Gonzales

 Spain

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Chargee D’Affaires

Venita Smith

 Republic of South Africa

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Theodor Paleologu 

 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Gerard Corr

Irish Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Marek Szigyiel

Republic of Poland 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Claudio Perez Paladino

Republic of Argentina

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Diego Brasioli

Italian Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Michael Schwartzinger

Republic of Austria

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Mathijs van Bonzel

Kingdom of the Netherlands

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Jiři Šitler

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Dan Ben Eliezer

State of Israel

 with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Fota Iulian

Presidential Adviser, Head of the National Security Department

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Cristian Diaconescu

Presidential Adviser, President of the Senate, former Minister of Foreign Affairs former Minister of Justice

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Director, Vishay Intertechnology Inc

RUȚA ZANDMAN

 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

State Advisor 

LIGIA DECA

President of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

I Counsellor

Mme. KATALIN KISSNÉ HLATKI

Hungary

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador 

WERNER HANS LAUK

Federal Repubilc of Germany

with all the honors and gratitude thereto pertaining

JoomBall - Cookies