Miercuri, 12 septembrie 2018, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an școlar la Complexul Educațional LAUDE-REUT, moment inaugural al noii clădiri a liceului, ce poartă numele Academicianului Nicolae Cajal.

Construită în parteneriat public-privat cu Primăria Municipiului București și Primăria sectorului 3, clădirea Liceului LAUDE-REUT este modernă și luminoasă, având laboratoare digitale de ultimă generație, în care elevii vor urma cursuri variate, ce îmbogățesc oferta curriculară consacrată, cu sprijinul partenerilor educaționali de excepție, din țară și străinătate, printre care Ministerul Învățământului din Israel.

Alături de elevi și părinții lor emoționați, cu această ocazie, au fost prezenți membri ai echipei Primăriei sectorului 3 și consilieri locali, ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București, ai Ambasadei Statului Israel în România, membri ai Laude-Reut Board of Trustees, prieteni și susținători ai școlii. S-au rostit cuvinte calde, încurajări și urări de succes, s-au adresat mulțumiri și aprecieri pentru întreg sprijinul acordat educației, într-un moment emoționant pentru fiecare dintre participanți.

Onoarea tăierii panglicii a revenit doamnei inspector școlar general, Ioana Mihaela Neacșu și domnului Honorius Circa, City Manager al sectorului 3, împreună cu președintele Complexului Educațional Laude-Reut, doamna Tova Ben Nun-Cherbis. În această clădire vor studia, din cei 465 de elevi ai Complexului Educațional Laude-Reut, copiii cuprinși în clasele a VIII-a – a XII-a.

Și pentru că toamna se numără bobocii, absolvenții celei de a noua generații Laude-Reut, care a trecut bacalaureatul în iulie 2018 cu medii foarte mari, au primit diploma Magna cum Laude, ca mărturie a succesului lor și ca motivație de a-și continua parcursul profesional cu perseverență și dedicare. Elevii Complexului Educațional Laude-Reut au reconfirmat și anul acesta pregătirea asiduă de pe parcursul ciclului liceal, făcându-ne mândri și consolidând statutul de elită al școlii, jumătate dintre absolvenți obținând medii peste 9,50, cea mai mare fiind 9,85.

Anul școlar 2018-2019 debutează în Noul An evreiesc 5779, sub titulatura LAUDE-REUT, ca urmare a dobândirii autonomiei instituționale în data de 16 martie 2016, când Ambasadorul Ronald S. Lauder a acordat independența Complexului Educațional Lauder-Reut, pentru îndeplinirea tuturor criteriilor de performanță în educație stabilite de fondatori.

Începând cu 1 septembrie 2018, școala Lauder-Reut a devenit Complexul Educațional LAUDE-REUT, păstrând aceleași valori care au consacrat-o și i-au adus prestigiul în mediul educațional, pentru nobila misiune asumată de a forma liderii lumii de mâine.

Rămânem în continuare în slujba educației de excelență într-un mediu multicultural, cu profesori dedicați și rezultate dovedite, insuflând tinerilor valori stabile pentru un viitor durabil, fapt prin rezultatele deosebite obținute de elevii LAUDE-REUT la examenele de bacalaureat și evaluare națională, dar și la numeroasele competiții școlare și extrașcolare, interne și internaționale, pe tematici diverse.

Să fie într-un ceas bun pentru startul anului școlar 2018- 2019!

Apariții în media:

https://stirileprotv.ro/stiri/social/scoala-laude-reut-din-capitala-are-un-sediu-nou-o-cladire-restaurata-din-cartierul-evreiesc.html

http://www.ziare.com/scoala/licee/laude-reut-noul-an-scolar-sub-un-nume-nou-dar-cu-aceeasi-misiune-in-educatie-1529420

https://www.curierulnational.ro/laude-reut-noul-an-scolar-sub-un-nou-nume-dar-cu-aceeasi-misiune-in-educatie/