Saptamana aceasta am sarbatorit la scoala Tu Bishvat, Anul nou al arborilor, prin intermediul diferitelor activitati multitematice legate de natura.

Profesorii de limba ebraica au explicat in cadrul orelor de ebraica semnificatia, simbolurile si traditiile acestei sarbatori. Profesori-oaspeti din Israel, de la miscarea kibutzurilor din Israel, au desfasurat in clase activitati legate de sarbatoare, printre care: 

1) Legat de povestea Copacul cel darnic - am discutat despre legatura om-natura, importanta ocrotirii naturii, importanta reconstruirii tarii Israel, innoind si ocrotind natura

2) Prezentarea organizatiilor care se ocupa cu construirea tarii Israel si regenerarea naturii ca de exemplu: Fondurile Nationale Evreiesti, Societatea de Ocrotire a Naturii. 

3) Prezentarea comunitatii rurale cooperatiste colective caracteristică Israelului - kibutz, care sunt principiile si valorile pe care se bazeaza si importanta lor in construirea tarii. 

4) Reamintirea simbolurilor sarbatorii de Tu Bishvat - elevii au construit simbolurile sarbatorii si harta Israelului folosindu-se de fructe uscate. 

5) Prin intermediul diferitelor jocuri, ca de exemplu Kahoot, le-am improspatat memoria elevilor de la liceu in legatura cu locuri si personalitati din Israel. 

Elevii de la gradinita si clasele primare au pregatit ghivece si au plantat bulbi in cinstea acestei sarbatori.

In cursul zilei ne-a onorat cu prezenta Ambasadorul Statului Israel in Romania, doamna Tamar Samash, impreuna cu doamna Tania Berg-Rafaeli si o delegatie de la Ambasada, reprezentanta Ministerului Invatamantului din Israel, coordonatoarea predarii limbii ebraice in diaspora, doamna Adi Yahalomi Moshe, alaturi de inspectorul scolar pentru invatamant privat de la ISMB, domnul Felix Goldbach. Aceasta vizita a fost acompaniata de echipa Televiziunii Romane.  

Oaspetii, elevii si profesorii au avut parte de o atmosfera de Tu Bishvat deosebita si vesela!

 Tu Bishvat fericit!

Profesorii catedrei de ebraica