Pe urmele diplomației românești și ale istoriei Holocaustului în Europa

646x404În perioada 4-8 mai 2016, un grup de elevi de la liceul Lauder-Reut ș iinvitații lor de la liceul A. I. Cuza au efectuat o vizită de studii diplomatice în capitala Germaniei și în cea a Franței.Vizitele au coincis cu Yom Hașoah – comemorarea Holocaustului in Israel, respectiv începutul revoltei din ghetoul din Varșovia, ceea ce a generat celălalt obiectiv al călătoriei:vizitarea monumentelor evreiești dedicate memoriei Holocaustului din cele două capitale.În cele cinci zile ale deplasării, mulțumită implicării și sprijinului Ministerului Afacerilor Externe – alături de care Lauder-Reut celebrează un deceniu de parteneriat pentru programul de studii liceale de diplomație și afaceri internaționale – dar și grație misiunilor diplomatice ale României de la Berlin și Paris, Reprezentanței României la UNESCO și Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (a cărei președinție o deține în prezent România), elevii participanți au avut posibilitatea de a-și completa cunoștințele teoretice și practice obținute în cadrul programului de studii de diplomație și de afaceri internaționale, dar și de a aprofunda istoria Holocaustului.Iată ce notează scriitoarea Eva Galambos, care i-a însoțit pe elevi în această călătorie destudii, la invitația Fundației și a Complexului Educațional Lauder-Reut:

"Cinci zile de neuitat a petrecut un grup de 13 elevi din Complexul Educațional Lauder-Reut din București și din alte școli ale sectorului, la Berlin și Paris. Participanții – copiii care urmează cursurile de diplomație ale liceului. Pentru cei care nu știu, școala oferă trei specializări – media, business și diplomație în cadrul cărora elevii fac cunoștință cu elemente esențiale ale acestor specializări. Bineînțeles limbile străine sunt obligatorii, în primul rând engleza, iar când ajung în clasele superioare toți o cunosc peste nivelul mediu. Cine a participat la manifestarea „2Day Ambassadors” care se organizează în fiecare an, se poate convinge de acest fapt.Cei care frecventează secția de diplomație (de altfel și cei din celelalte secții) nu se limitează doar la teorie. Există și timp de practică, un fel de „internship” la ambasadele din București, școala colaborând cu unele dintre ele. Dar momentele cele mai interesante pentru copii sunt legate de vizitarea și cunoașterea instituțiilor europene, mai ales cele de la Bruxelles, incluse în programa școlii.Ceea ce s-a întâmplat, însă, în săptămâna de la începutullui mai a fost ceva peste program. Au venit două invitații de la ambasadorii României din Berlin și Paris, Excelențele Sale Emil Hurezeanu și Luca Niculescu la care s-a alăturat și ambasadorul României la UNESCO-fostul ministru de externe, E.S. Adrian Cioroianu. Și cum vizitele au coincis cu Yom Hașoah, comemorarea Holocaustului în Israel, respectiv începutul revoltei din ghetoul din Varșovia, celălalt obiectiv a fost vizitarea monumentelor evreiești dedicate memoriei Holocaustului, multe la număr, din cele două capitale. I-am însoțit și eu ca urmare a amabilei invitații a președintelui Fundației Lauder Reut, Tova Ben Nun Cherbis, organizatoarea,împreună cu directorul de studii, Dan Șandru și alți profesori din școală, a acestui eveniment.După acest început promițător, a doua zi, vizitaa fost dedicată memoriei evreilor germani, victime ale Holocaustului. Monumentul Holocaustului, o construcție specială care evocă indirectcele mai diferite sentimente– de teamă, apăsare,însingurare, drum fără ieșire,sfârșit – este plasat în centrul Berlinului, între est și vest,alături de clădirile cele mai reprezentative ale celui de-al treilea Reich. Așa a fost conceput, ca un memento al conștiinței Germaniei. După vizitarea monumentului propriu-zis și a centrului de informare într-un fel inspirat,dar în dimensiuni mai mici,de Yad Vashem , copiii au plecat impresionați și cu multe cunoștințe noi.

poza2Cum a fost posibil Holocaustul, am aflat mergând la muzeul „Topografia Terorii”, situat în loculau fost montate, din loc în loc, afișe cu interdicțiile din anii 30 pentru evrei. Dar am văzut și urme, destul de triste, ale vieții evreiești actuale. Într-un complex de clădiri care înainte de1989 se afla pe teritoriul RDG, ni s-a arătat un spațiu cu niște magazine de lux. Până prin anii 1990 aici s-a aflat un teatru idiș, ne-a povestit ghida. După ce Berlinul a ajuns capitala Germaniei reunificate, chiria a devenit atît de mare, încât teatrul nu s-a mai putut menține și a fost închis.Oneg Șabat la Ambasada României de la Paris. După o călătorie cu peripeții, grupul a ajuns la Paris cu întârziere, pierzându-se astfel prilejul de a vizita clădirea UNESCO, dar ambasadorul nostru, d-l Adrian Cioroianu,a ținut să vină să ne întâlnească (inclusiv pe fiul lui, elev al complexului Lauder). Aici, în afara primirii călduroase a ambasadorului, d-l Luca Niculescu (de asemenea coleg de breaslă, fost ziarist la RFI, Radio France International) ne-a așteptat o altă surpriză. Într-unul din saloanele ambasadei,clădire istorică, achiziționată de Nicolae Titulescu pentru Ministerul de Externe, era pregătită o imensă masă de Oneg Șabat. Comunitatea evreiască din arondismentul în care se află ambasada, care de multă vreme are cu aceasta relații foarte bune, a inițiat acest eveniment și a invitat, alături de importante personalități ale vieții evreiești, numeroși copii și tineri ca să facă cunoștință cu tinerii veniți dintr-o școală evreiască din România.

poza3Înaintea începerii ceremoniilor,ambasadorul nostru, cu multă amabilitate, ne-a invitat să vizităm clădirea, servind el însuși ca ghid. Masa de Oneg Șabat a respectat toate tradițiile, au fost spuse rugăciunile și binecuvîntările, s-a cântat, s-a mâncat (feluri sefarde), a fost veselie. N-au lipsit nici cuvântările, partea franceză, respectiv rabinul și lideri ai comunității, subliniind foarte bunele relații cu Ambasada României și personal cu E.S. Luca Niculescu.Tova Ben Nun-Cherbis a profitat de acest prilej și a donat celor prezenți exemplare în franceză și în română din cartea lui Felix Zandman „Niciodată nu ești pe ultimul drum”,versiunea în română lansată de Complexul Lauder Reut la 30 martie a.c. la București. (Exemplare în română și germană au fost oferite și ambasadorului Germaniei.) La terminarea cinei,a avut loc o convorbire între d-l Luca Niculescu și grupul deelevi, legată de activitatea diplomatică și situația din Franța.unde s-a ridicat cartierul general al Gestapo-ului. Panourile cu explicații și fotografii plus competările ghidului au reușit să ne ofere o imagine exactă a structurii puterii naziste , a modului în care se acționa și a principalilor „protagoniști”,liderii naziști de la cele mai înalte niveluri ale puterii. În fața muzeului s-a păstrat și o parte a zidului Berlinului. Drumul nostru a continuat la „linia 17”, gara de unde au plecat trenurile cu deportații berlinezi.

poza4Ca o ironie a sorții, voit sau nevoit, acest loc se află în cel mai frumos și elegant cartier al Berlinului, cu vile, mici palate, grădini, cluburi, multe dintre ele aparținând în perioada interbelică unor familii de evrei.Puțini dintre ei au ajuns victime, cei mai mulți au plătit sume uriașe ca să poată să emigreze, în cadrul primei etape apoliticii antievreiești a lui Hitler, de emigrare forțată a evreilor.Ceea ce, cel puțin mie mi s-a părut îngrozitor au fost datele când au plecat de aici trenurile morții, consemnate lângă linia ferată – ultimul transport fiind consemnat în februarie 1945. Cine cunoaște istoria știe că atunci rușii se aflau deja înpartea de est a Germaniei, americanii se apropiau și ei, deci era limpede că războiul era pierdut. Cu toate acestea, evreii erau în continuare omorâți.Vizita la Berlin a început, după o scurtă oprire la Poarta Brandenburg, cu întâlnirea la Ambasadă – o clădire spațioasă,fostul Oficiu poștal central al Berlinului – cu ambasadorul României. În calitatea lui de fost (și viitor cum a spus domnia-sa) ziarist, Emil Hurezeanu este un vechi prieten al școlii Lauder și al președintelui Fundației. La discuțiile la care aparticipat și dr. Alexandrina Panaite-Cserkesz, secretar I al Ambasadei, responsabil cu probleme culturale, care a doua zine-a și însoțit, s-a făcut un fel de „schimb de experiență”, între actualii și viitorii diplomați, copiii aflând despre principalele preocupări ale României vis-à-vis de Germania și Europa. Însă cele mai frumoase momente sunt cele neașteptate și mă gândesc aici la apariția scriitorului Norman Manea care,împreună cu soția, a venit să se întâlnească cu prietenul luide multă vreme, Emil Hurezeanu. Bineînțeles, a avut loc unmic dialog ad-hoc între scriitor și elevi care se va continua la București, unde scriitorul este așteptat să fie sărbătorit cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani.Impresionant, Berlinul este plin de mențiuni sub o formă sau alta a prezenței evreilor și despre ce li s-a întâmplat.Inscripții în locul sinagogilor dărâmate – unele din cauza bombardamentelor, mici grupuri statuare la fostele școlisau spitale evreiești, acele de-acum binecunoscute „pietrede poticnire”, pe care le vezi cu sutele – mici plăcuțe dinalamă în fața caselor, cu numele locuitorilor evrei care au fost deportați. Am văzut inscripții chiar și pe pereții unor case. În fostul cartier evreiesc – elegant, locuit de artiști,scriitori, medici, nu cu străzi înguste ca în fostele ghetouri,

În programul de vizitare a Parisului din următoarele două zile au figurat mai multe obiective legate de Holocaust și viața evreiască: printre ele, impresionantul Memorial al Martirilor Deportărilor, aflat nu întâmplător în apropierea catedralei Notre Dame de Paris, Memorialul Shoah-ului, ambele fiind și centre de informare și documentare despre martiriul evreilor din Franța, atât francezi cât și refugiați, precum și Muzeul de artă și istorie a iudaismului, un loc cu adevărate comori ale artei evreiești. La Memorialul Shoah-ului, ni s-a prezentat istoria Memorialului și cea a deportărilor evreilor din Franța. Interesantă a fost concepția acestei clădiri. În curtea interioară, pe niște ziduri,sunt inscripționate numele tuturor deportaților iar pe un zidexterior numele „drepților între popoare”, francezi care i-au salvat pe evrei (un număr impresionant, a doua țară după Polonia). Itinerariul ne-a dus și în vechiul cartier evreiesc din Paris, Marais, unde, nu departe de Place de Vosges, o minune arhitecturală a lui Henric al IV-lea, se găsesc străduțecu mici restaurante evreiești și unde lumea stătea la coadă după... falafel.Atelierul lui Brâncuși la Centrul Pompidou, Notre Dame,Luvrul (din păcate, din lipsă de timp numai curtea cu piramidele), Champs Élysées, Trocadero, turnul Eiffel și o plimbare noaptea pe Sena cu vaporașul au fost încununarea acestui periplu de cinci zile din Europa al elevilor de la Complexul Educațional Lauder-Reut. A fost și un mic popas în diplomație, un remember al istoriei tragice a evreimii europene dar și momente de frumusețe, poate cel mai reușit amestec-poțiune împotriva uitării.

Eva Galambos

Pin It

Structura anului scolar

 

SUMMER SCHOOL

18 IUNIE – 6 IULIE 2018

VACANȚA DE VARĂ

începe în 9 iulie 2018

* clasa a VIII-a termină cursurile pe 8 iunie 2018

* clasa a XII-a termină cursurile pe 25 mai 2018

* vacanţa de toamnă (28 octombrie - 5 noiembrie 2017) pentru ciclurile preşcolar şi primar se anulează pentru recuperarea zilelor libere acordate cu ocazia sărbătorilor evreieşti

                       SEMESTRUL II

       12 FEBRUARIE  – 15 IUNIE 2018

              VACANȚA DE PRIMĂVARĂ

              31 martie – 10 aprilie 2018

                     ŞCOALA ALTFEL

               19-23 martie 2018 (liceu)

    26-30 martie 2018 (primar, gimnaziu)

           16-20 aprilie 2018 (grădiniţă)

                       ZILE LIBERE

     1 mai – Ziua Muncii - zi liberă (ma)

          21 mai – Şavuot - zi libera (lu)

28 mai – Ziua a II-a de Rusalii - zi liberă (lu)

                    1 iunie – zi libera (vi)

                          SEMESTRUL I

11 SEPTEMBRIE 2017 – 2 FEBRUARIE 2018

                             ZILE LIBERE

21, 22 septembrie – Roş Haşana – zile libere (jo, vi) – ajun 20 septembrie zi scurtă (mi 15.00), 5, 6 octombrie – Sucot – zile libere (jo, vi) – ajun 4 octombrie zi scurtă (mi 15.00), 12 octombrie – Şmini Aţeret – zi liberă (jo) ) – ajun 11 octombrie zi scurtă (mi 15.00), 13 octombrie – Simhat Tora – zi liberă (vi), 30 noiembrie – Sf Andrei (jo), 1 decembrie – Ziua Naţională (vi), 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române (mi)

                        VACANȚA DE IARNĂ

     23 DECEMBRIE 2017 – 14 IANUARIE 2018

                VACANŢA INTERSEMESTRIALĂ

                       3 – 11 FEBRUARIE 2018

Our Mentors Honoris Causa

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY

 

Mihai Vrabie

Lauder Reut Student 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Gheorghe C. Peltecu, MD, PhD, FACS

Professor-Carol Davila U niversity of medicine & Farmacy, Director - Filantropia Hospital

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 Ambassador  

Dumitru Prunariu

Chairman-Nominations Committee for the Int’l Astronautic Federations’ officers, Member-Int’l Academy of Astronautics, UN COPUOS representative for Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Radu Gologan

Head of the Romanian society for Mathematics, Coordinator of the National Math Olympic Team, Professor-Politehnica University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Daniel Rosner

Assistant Professor, PhD (Telemedicine),  InGeAr Hardware Laboratory Coordinator,

Faculty of Automatic Control & Computers, University Politehnica of Bucharest

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Yuri Baturin

Russian (Research) Cosmonaut, Politician

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Miguel A. Castillo

Rocket Scientist, Writer, Inventor, Inspirational Speaker

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Alexandra Țigănaș

Channel Director South Eastern Europe

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Teodora Migdalovici

Cannes Lions/Eurobest/Dubai Lynx Ambassador for Romania; Brand Leadership Award, Global Super Achiever Award, Private Diplomacy Award, European Excellence Award and Stevie Award; Head & Founder of The Alternative School for Creative Thinking

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Alexandru Cumpănașu

President, Association for Implementing Democracy, Moderator “Ambassador Romania” TV Show

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Professor Laurențiu Damian

PHD – Film Director, President – Romanian Filmmakers Union 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Ion Ioniță

Editor-in-Chief, Foreign Policy Romania Magazine, Senior Editor & Columnist – Adevărul Newspaper

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

 

Daniel Apostol

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Dan Bulucea

Country Manager - Google Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Marinel Burduja

Board of Advisors- Lauder Reut High School

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Catalin Pauna

Senior Economist -World Bank

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Valentin Lazea

Chief Economist, the National Bank of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Bogdan Olteanu

Vice Governor – the National Bank of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Liviu MUREȘAN

Executive President EURISC Foundation (European Institute for Risk, Security and Communication Management)

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Călin RANGU

Director Financial Supervision Authority; President of Insurance Management Institute; SNSPA Lector, Co-Founder CIO COUNCIL Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Bogdan PRISECARU

adviser, Romanian Intelligence Service

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Răzvan NICOLESCU

former Minister of Energy, senior consultant – Deloitte, Chair European Agency for Energy Regulation

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Vasile IUGA

Managing Partner of PwC for South-Eastern Europe (SEE) and Country Managing Partner of PwC Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Radu DUDĂU

Associate Professor at Bucharest University, founder and mentor, 8 years of service as first teacher of diplomacy and int'l relations at Lauder Reut high school

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

David MORĂRESCU

alumni of Lauder-Reut Educational Complex and now head of the 2nd undergraduate year at the Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy , IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Nir TORDJMAN

Researcher & Communication Manager, International Institute for Counter-Terrorism (ICT) IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

World Champion Runner, former Minister of Youth and Sport

Gabriela SZABO

România

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

PhD Professor, Head of Division, Arabic Teaching Division

Gustav MEISELES

Tel Aviv University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Minister of Culture and National Identity, Ministry of Culture and National Identity

Ionuț VULPESCU

Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Minister Delegate for European Affairs

Ana BIRCHALL

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Advisor on External Policy

Iulian CHIFU

Romanian Senate

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Assistant Professor at Beit Berl College and Tel Aviv University,

Professor at Ludwig-Maximilians University München and London School of Economics,

former member of the Knesset and Professor Honoris Causa at NUPSPA Bucharest

Dan KORN

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 III Secretary

Martín Alonso BORREGO LLORENTE

Embassy of the United Mexican States

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary

Ján GÁBOR

Republic of Slovakia

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor, DCM

Herman BASKAR

Embassy of the Kingdom of Norway

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador

Davor VIDIŠ
  Republic of Croatia

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Diplomat, Asymmetric Risks and Non-proliferation Department

Maria SARAFIAN

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador

Doru COSTEA

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Head of the OSCE, Asymmetric Risks and Non-proliferation Department,

Călin FABIAN

  Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

II Secretary

Adina BĂDESCU

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor – Consul

Andrzej KALINOWSKI

Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

I Secretary Trade and Investment Promotion Section

Weronika STANKO

Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor 

Michalina RADECKA-KOWALSKA

 Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dan PETRE

General Director, the Romanian Diplomatic Institute

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Bachelor of Arts, Government, Global Affairs, Counter Terrorism, Conflict Resolution 

Ezra D. FRIEDMAN

The Lauder School of Government, Diplomacy, and Strategy, Interdisciplinary Center Herzliya, Israel, class of 2017

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Jeremy Elijah DANZIG

Interdisciplinary Center Herzliya - Lauder School of Government,

Willamette University - College of Liberal Arts, class of 2017

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Adviser to Deputy Director

Gabriela MATEI

Romanian Intelligence Service

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Chairwoman of the European Affairs Committee 

Gabriela CREȚU

Romanian Senate

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Ely KARMON

PhD, Senior Research Scholar, International Institute for Counter-Terrorism (ICT) and the Institute for Policy and Strategy (IPS,), IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Apostolic Nuncio

Francisco-Javier LOZANO

Vatican

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Chargé D’affaires

Dean THOMPSON

United States of America  

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

Tove Bruvik WESTBERG

Norway 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Agustín Gutiérrez CANET

Mexico

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Paul BRUMMEL

United Kingdom

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Francois SAINT PAUL

France

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

,

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

VLADIMÍR VÁLKY

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

MARIA CUEVAS BERNALES

Chile 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

Gerhard REIWEGER

Austria 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Daniel IONIȚĂ

State Secretary , Minister of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Moshe Alexenberg, M.A

Summa cum laude Diplomacy and Conflict Studies (GPA 95.5), ValedictorianLauder School of Government, Member of student delegation to NATO Headquarters, Brussels

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Sarit Ben Shabbat, B.A 

Lauder School of Government, Strategy and Diplomacy, M.A -History of Middle East and Africa , Tel Aviv University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr Jonathan Fine

Undergraduate Advisor Lauder Government School Raphael Recanati International School, Fellow Researcher International Institute For Counter-Terrorism

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Assaf Moghadam

Senior Lecturer, Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy, Senior Researcher, International Institute for Counterterrorism, Interdisciplinary Center (IDC) Herzliya

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Jonathan Davis

Head of Raphael Recanati Int’l School, Vicepresident for External Relations, IDC Herzliyah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

David Morris

Political Counsellor, USA Embassy

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

First Secretary

Joseph KARL

Germany

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Hersel Arezoo

Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Jürgen HEISSEL

Austria

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Tomáš VOSTRÝ

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Chief of Misssion 

David COSTELLO

Ireland

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Chargee D’Affaires

Duane Butcher

United States of America

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Charge D’Affaires

Luis Tejero Gonzales

 Spain

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Chargee D’Affaires

Venita Smith

 Republic of South Africa

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Theodor Paleologu 

 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Gerard Corr

Irish Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Marek Szigyiel

Republic of Poland 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Claudio Perez Paladino

Republic of Argentina

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Diego Brasioli

Italian Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Michael Schwartzinger

Republic of Austria

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Mathijs van Bonzel

Kingdom of the Netherlands

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Jiři Šitler

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Dan Ben Eliezer

State of Israel

 with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Fota Iulian

Presidential Adviser, Head of the National Security Department

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Cristian Diaconescu

Presidential Adviser, President of the Senate, former Minister of Foreign Affairs former Minister of Justice

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Director, Vishay Intertechnology Inc

RUȚA ZANDMAN

 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

State Advisor 

LIGIA DECA

President of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

I Counsellor

Mme. KATALIN KISSNÉ HLATKI

Hungary

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador 

WERNER HANS LAUK

Federal Repubilc of Germany

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

MADICKE NIANG

Minister of Foreign Affairs-Republic of Senegal

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

AVIGDOR LIEBERMAN

Minister of Foreign Affairs, State of Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining